fbpx
Καμπινγκ και Παιδί
Καμπινγκ και Παιδί

Καμπινγκ και Παιδί

18 Φεβρουαρίου, 2023

Κάμπινγκ με τα παιδιά σου; Πες ναι και διασκέδασε μαζί τους!

Αν είσαι γονιός, το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι από τις περιόδους που σίγουρα σκέφτεσαι πως θα τις περάσεις με τα παιδιά σου, ώστε να νιώσετε όλοι μαζί λίγη ξεγνοιασιά, λίγη αναψυχή, λίγο παιχνίδι παραπάνω, χωρίς όλους αυτούς τους περιορισμούς ή τους ψυχαναγκασμούς των υπεροργανωμένων εκδρομών.
Το κάμπινγκ είναι αναμφίβολα με τέλεια εμπειρία, γιατί αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι οπωσδήποτε να αισθανθούν ελεύθερα και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Είτε στην σκηνή, είτε σε τροχόσπιτο-τροχοβίλα, είτε σε ένα αυτοκινούμενο οι διακοπές αποκτούν άλλο νόημα. Κολύμπι, ποδήλατο, δραστηριότητες στη θάλασσα και στο φυσικό περιβάλλον, ατέλειωτο παιχνίδι, κοινωνικοποίηση μέσα από νέους φίλους, μαγείρεμα, διάβασμα, χουζούρι. Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει και για σένα τον γονιό. Αν όμως είναι η πρώτη φορά που θα πας με τα παιδιά σου για κάμπινγκ είναι σημαντικό να ξέρεις πως πρέπει να οργανωθείς καταλλήλως και πρώτα απ’ όλα να ξεβολευτείς, γιατί τα παιδιά κάθε ηλικίας στο κάμπινγκ βγάζουν τον πιο ελεύθερο εαυτό τους. Όπως όλα, έτσι και το κάμπινγκ με παιδιά έχει τους κανόνες του. Θέλει προετοιμασία για τις προμήθειες φαγητού, κουζίνας, μπάνιου, για τα ρούχα, τα σκεπάσματα, τις πετσέτες, τα στρώματα, τα sleeping bags κα. Κούτες, θήκες και γενικότερα είδη τακτοποίησης είναι απαραίτητα. Βέβαια, σε ένα τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο οι δυνατότητες αποθήκευσης και οργάνωσης είναι μεγάλες και η άνεση δεν λείπει στο κομμάτι του ύπνου.
Οι δύο βασικοί άξονες πάντως του κάμπινγκ αναφορικά με την οικογένεια είναι το φαγητό και η διασκέδαση. Για το φαγητό απαιτούνται εύκολες λύσεις: Ψυγειάκι για τη δροσιά, ψησταριά για τα μοναδικά barbeque, μικρά gadgets που βοηθούν στην καθημερινότητα, σπίρτα και προσανάμματα είναι μερικά από τα απολύτως απαραίτητα. Όσο για τη διασκέδαση… παρέα με τα παιδιά σου μπορείς να κάνεις μια σειρά από δραστηριότητες στη φύση και να τα ενεργοποιήσεις, ώστε να βιώσουν το διαφορετικό και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες γι’ αυτά. Μέσα στη φύση μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα πουλιά, τα έντομα, τα φυτά και τα δέντρα. Ακόμη και ο έναστρος ουρανός το βράδυ μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τα παιδιά μέσα από ένα τηλεσκόπιο ή και όχι. Και μετά οι απορίες τους θα είναι ένας ολόκληρος, καινούργιος κόσμος που ανοίγεται μπροστά τους. Η φύση όμως πέρα από τα μαγικά της ερεθίσματα, επιτρέπει και το παιχνίδι και την ευρύτερη ψυχαγωγία. Από τη μια μπάλες, νεροπίστολα, κούνιες κι από την άλλη νερομπογιές, χειροτεχνίες, επιτραπέζια παιχνίδια. Όλα μπορείς να τα κάνεις με τα παιδιά σου σε αυτού του είδους τις διακοπές, αρκεί να το αποφασίσεις και να το διασκεδάσεις μαζί τους.

 

 

Kατηγορίες

Πρόσφατα Άρθρα

Ενοικιάσεις
Τροχοσπίτων / Αυτοκινούμενων
Νοίκιασε τώρα το αυτοκινούμενό /τροχόσπιτό σου από την Ελλάδα ή το εξωτερικό και ανακάλυψε την μαγεία του ταξιδιού με τους δικούς σου όρους και πάντα σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.
Μεγαλώσαμε με την ιδέα του να είσαι στις διακοπές σου το ίδιο ελεύθερος όπως και στο σπίτι σου. Ξεκινήσαμε το 1987 για να προσφέρουμε έναν εναλλακτικό τρόπο αναψυχής, διαμονής, και χαλάρωσης, καταλήγοντας τελικά να διαμορφώνουμε μαζί με τους πελάτες μας την ιδανική συνθήκη για διακοπές, σε μια εποχή γεμάτη άγχος και πίεση, που επιβάλλει πρωτίστως ανέμελες και συνάμα ασφαλείς ανάσες από την καθημερινότητα.

+30 2392073415

 

Caravania Zisis 2009-2021 | All Rights Reserved. Όροι Χρήσης
Made with by Octopush